bannerip2

Tule töihin tai harjoitteluun

Ajoittain on auki paikkoja ilmoitusmyyjille sekä freelancertoimittajille eri puolilta Suomea. Toisinaan tarvetta on myös ulkomailta. Hienoa, jos osaat myös valokuvata ja tehdä videoita, mutta se ei ole välttämätöntä. Voit lähettää sähköpostilla avoimen hakemuksen ja kertoa samalla palkkiotoiveesi.

Alan opiskelijat ovat tervetulleita työharjoitteluun.

Työharjoittelijan kokemuksia:

Ammattitaitoisen toimittajan jalanjäljissä

Työharjoitteluni Viestintäpalvelu Sari Järvisellä oli mielenkiintoinen ja silmiä avartava kokemus. Olen opiskellut kaksi vuotta journalismia Turun ammattikorkeakoulussa ja tämä oli ensimmäinen harjoitteluni. Viestintäpalvelu oli monipuolinen ja opettavainen paikka aloittaa työelämää.

Sain haastatella, kirjoittaa artikkeleita, tehdä taulukoita, valo- ja videokuvata sekä editoida videon ja muokata valokuvia. Kaikki nämä taidot kehittyivät harjoitteluni aikana ja opin paljon. Sari ohjasi minua ja neuvoi kärsivällisesti. Sain seurata ja kokeilla millaista toimittajan työ on käytännössä.

Asiakaskunta on laaja, joten aiheet vaihtelivat ja veivät hyvinkin erilaisten asioiden äärelle. Pääsin haastattelemaan erilaisia ja mielenkiintoisia ihmisiä ja opin heidän kauttaan jotain uutta.

Jokainen artikkeli vaatii ison taustatyön ja olikin mielenkiintoista perehtyä asioihin, joita en ennalta tuntenut. Asioiden tutkiminen onkin yksi parhaista puolista työssä. Asiaan kuin asiaan voi upota, kun näkökulma on kiinnostava. Oikean haastateltavan löytyminen voi vaatia pitkää internetin tutkimista ja useita puheluita. Tutkiminen voi johtaa vaikka haastatteluun japanilaisen yrityksen kanssa, eli asioihin, joita ei olisi osannut odottaa!

Viestintäpalvelussa tehdään sekä journalistisia että viestinnällisiä artikkeleita. Niiden lähtökohdat ovat erilaiset ja vaativat erilaiset otteet tekemiseen. Jokaisen artikkelin kohdalla täytyy ottaa huomioon toimeksiantaja, lukija ja mikä on artikkelin tarkoitus.

Harjoitteluni osui korona-aikaan, joten haastattelut tein suurimmaksi osaksi puhelimessa. Kuvat ja videon otimme ulkotiloissa. Siitä huolimatta, että korona vaikutti työntekoon, koen harjoitteluni olleen onnistunut. Ja tiedän, että todellisuudessa työ on vielä monipuolisempaa kuin se on jo nyt ollut!

Essi Karlsson